Living Village Festival

Living Village Festival

Het is alweer een tijdje geleden, maar van 18-24 juni stond Voeding van Nature op het Living Village Festival in Dalfsen. Ik gaf een aantal workshops groente fermenteren. Ontzettend veel mensen waren geïnteresseerd, waardoor de workshops al snel vol zaten. Dat was zo boven mijn verwachtingen! In kleine groepen vertelde ik over fermenteren; wat is het, hoe doe je het en waarom is het gezond voor je? Ondertussen liet ik allerlei gefermenteerde groente proeven. De bloemkool met kerrie en venkel met knoflook waren favoriet! Om echt zelf aan de slag te kunnen, moet je het doen. Daarom mocht iedereen zijn of haar groente ferment maken. Hun eigen potje kregen ze mee naar huis om over twee weken open te maken en op te eten.
De hartverwarmende reacties en enthousiasme van de deelnemers bevestigen hoe leuk en lekker fermenteren is! Een ontzettend simpele manier om eten te transformeren zonder dat er hitte aan te pas komt, waardoor de smaak en textuur veranderd èn het ook nog eens gezond voor ons is! Magie.

Workshop fermenteren

Geen reactie's

Geef een reactie