Workshops

De kookworkshops, ook wel (w)eetworkshops bestaan uit een informatief – weet – gedeelte en een praktisch – eet – gedeelte en zijn meer dan een kookworkshop. Tijdens de workshops gaan we eten koken, maar krijgt de workshop ook verdieping door achtergrond informatie. Je leert echt iets over het thema wat je uitkiest en wat je thuis kunt gaan toepassen. Je gaat naar huis met praktische handvatten en tips én je weet nu ook wat je doet en waarom je het doet.

Tijdens de workshops wordt uitsluitend vegetarisch of veganistisch gekookt en worden biologische boodschappen vooraf door mij gedaan.

Hieronder staan de thema’s die ik aanbied.

Een genoemde datum geeft aan wanneer een (w)eetworkshop plaatsvindt waaraan je kan deelnemen.

Wil je deelnemen?

Dan kun je je aanmelden door een email te sturen naar sofie@voedingvannature.nl

Vormt u samen met anderen een groep of een tweetal en wilt u een (w)eetworkshop volgen? Dat kan! Deze workshops kunnen ook gepland worden op een datum in overleg. Deze zal dan uitsluitend voor jullie worden gegeven.
Het tarief is afhankelijk van het aantal personen.

De (w)eetworkshop kunt u ook bij u thuis volgen, mits dit voor mij ook past en de keuken geschikt is. Dit geeft een vermindering van het tarief, omdat de kosten van de gehuurde ruimte wegvalt.
Woont u echter buiten de gemeente Dalfsen en gemeente Ommen dan reken ik wel 0,25 cent per kilometer buiten beide gemeentes.

 

Voor tarieven of andere vragen kun je altijd contact met mij opnemen!

Brood

Brood bakken

Er is ophef over brood. Is het wel of niet gezond? Wat hoort er in brood te zitten en wat zit er in supermarkt brood? Ik ga in op deze vragen. Daarnaast ga je brood proeven, we gaan samen aan de slag en ik laat zien hoe je zelf gemakkelijk brood bakt.

Fermenteren

Workshop fermenteren

Ongeveer een derde van ons voedsel is gefermenteerd, terwijl we vaak alleen zuurkool kennen! Wat is fermenteren? Waarom zijn gefermenteerde producten gezond? Hier ga ik op in. Ik laat je van alles proeven en we gaan samen fermenteren.

Op smaak brengen

Kookworkshop smaken

Om zelf een gerecht op smaak te brengen zonder pakjes en zakjes is een uitdaging. Specerijen, kruiden en smaakmakers kunnen een gerecht heerlijk maken. Wat zit er in de pakjes en zakjes? Welke smaken zijn er en hoe voeg je deze toe? Hoe worden specerijen en kruiden gebruikt? We gaan samen proeven en smaak geven aan eten.

Eiwitbron alternatieven

Kookworkshop

Eiwitten zijn belangrijk voor ons. In vlees en zuivelproducten zitten eiwitten, maar wat kun je eten als je dat minder of niet wilt eten zonder de vervangers in de supermarkt te kopen? Zijn die vervangers goed en wat zit er in? En wat zijn eiwitten en waarom zijn ze belangrijk? Hier ga ik op in en we gaan samen alternatieven koken.

Verantwoord snoepen

Workshop gezond snoepen

Taartjes, ijsjes en snoepjes.. Vol met geraffineerde suikers. Erg ongezond, maar toch kunnen we er moeilijk vanaf blijven. Hoe kan dat? Waarom is suiker zo ongezond? Wat is geraffineerd? Wat zijn de alternatieven? Hier ga ik op in en samen maken we een aantal lekkers die prima in een gezond voedingspatroon passen.

Volwaardig plantaardig

Veganistisch eten

Steeds meer mensen kiezen voor plantaardig (veganistisch) eten vanwege dierenleed, milieu of eigen gezondheid.  Hoe krijg je alles voldoende binnen? Waar moet je op letten? Hoe ziet een volwaardig plantaardig voedingspatroon eruit? Ik ga hier op in en geef uitleg over de beweegredenen. Daarnaast koken we samen een plantaardige maaltijd.

Kinderen voeden

Workshop kinderen voeden

Kinderen zijn volop in de groei. Volwaardige en goede voeding is daarom heel erg belangrijk! Ik ga in op wat kinderen nodig hebben en wat hen voedt. Daarnaast geef ik tips over hoe men kinderen kunt betrekken tijdens het kookproces, en koken we samen een aantal lekkere en leuke gerechtjes die boordevol gezonde voeding zit.

Zwangerschap en baby

Voeding zwangerschap en baby

Goede voeding is heel erg belangrijk voor kind en moeder tijdens de zwangerschap en na de zwangerschap. Zelfs om zwanger te worden kan goede voeding van invloed zijn voor zowel de man als de vrouw. Ik ga in op wat de aandachtspunten zijn wat betreft voeding en samen gaan we babyvoeding maken.