Mijn visie

Natuurvoeding dient als het uitgangspunt voor mijn werk. Jouw vraag of wens geeft richting. Dit betekent dat mijn advies voor iedereen anders zal zijn.

Zoals je wellicht gelezen hebt, zijn de speerpunten van natuurvoeding  puur, vers, eerlijk en biologisch. Een heel mooi streven, omdat natuurlijke voeding je het beste voedt en waardoor je je vitaal voelt. Ieders situatie is uniek waardoor iedereen zijn of haar invulling geeft aan bovenstaande speerpunten. Wil je je kosten wat het kost hier toch strak aan houden, dan zul je stress gaan ervaren en dat is ook absoluut niet voedend. Het gaat om het vinden van jouw balans tussen wat bij jou  past en het uitproberen van iets nieuws wat je kan verassen. Gaandeweg zal je merken dat je oude patronen los gaat laten en nieuwe inzichten eigen maakt, omdat je je er lekkerder door voelt.

Als je onvoldoende budget heeft om biologisch te eten, dan is dat geen punt. Of als je kiest zo vaak mogelijk zonder pakjes en zakjes te koken, maar soms omwille van tijd een kant-en-klaar maaltijd ophaalt of wel even een pakje gebruikt, dan vind ik dat heel begrijpelijk.

Ik wil graag dat je door natuurvoeding je eigen volwaardige voedingspatroon ontdekt, omdat dit alleen maar voor duurzame verandering zorgt. Ik stem af op jou, jouw situatie en behoefte en op basis daarvan geef ik stapsgewijs advies. Desalniettemin, vind ik het wel mijn taak je op dingen te wijzen en je te laten zien hoe het anders kan, zodat je met achtergrondinformatie keuzes en afwegingen kunt maken. Alle nieuwe dingen kosten tijd en moeite, maar als dat eenmaal gewoon is pluk je daar wel de vruchten van.

Het integreren van natuurvoeding in jouw voedingspatroon en keuken is een bewustwordingsproces waarbij wij gaan kijken wat bij jou en in je leven past.

Voeding is ontzettend belangrijk. Het is de brandstof voor onze lichaam en geest. Het is daarom goed om aandacht en tijd te investeren in wat je tot je neemt, omdat dit invloed heeft op hoe jij je voelt.

De voedingspiramide gebruik ik als basis voor mijn advies, omdat dit dichtbij natuurvoeding staat.

Ik ben geen arts of therapeut. Mocht je klachten hebben dan adviseer ik je altijd eerst naar je (huis)arts of therapeut te gaan. Wel kan ik helpen bij voedingskeuzes die wellicht gemaakt moeten worden naar aanleiding van een uitslag of bezoek aan (huis)arts of therapeut.