Over Sofie

Mijn naam is Sofie van Koesveld, geboren in 1991. Ik ben opgegroeid in de bossen tussen Ommen en Dalfsen waar ik inmiddels weer woon.

Met een moeder die vegetarisch eet en een vader als vleeseter vond ik beide voedingsstromen volkomen normaal. Als kind at ik letterlijk van twee walletjes. Natuurvoeding zat al verweven in mijn voedingspatroon toen ik jong was: geen pakjes en zakjes, de bietensap van de natuurwinkel vond ik heerlijk en ik kreeg zuurdesem brood met pindakaas en appelstroop mee tijdens overblijven op de basisschool. Dit was wel even wat anders dan het luchtige brood, de smeuïge pindakaas en de Rinse appelstroop van mijn vriendjes en vriendinnetjes. Vanaf mijn puberteit ging ik mij daar steeds meer tegen verzetten en wilde ik ook wat ‘normaal’ was. Tijdens mijn studies kookte ik graag, eerst nog wel eens met pakjes en zakjes maar al gauw kruidde ik mijn gerechten zelf en ging ik veel uitproberen. De laatste jaren schoof ik langzaam weer richting de natuurvoeding en nu weet ik het zeker: niets is lekkerder dan (zelf gebakken) zuurdesem brood met pindakaas van de natuurwinkel.

Na de middelbare school ben ik verhuisd naar Groningen om International Business and Management te gaan studeren aan de universiteit. Deze heb ik met succes afgerond, maar de studie kon mij niet bekoren. Vervolgens heb ik aan de Wageningen Universiteit de master Tourism, Leisure and Environment gevolgd. Ik vond dit zeker leuker dan mijn vorige opleiding, maar voelde niet de natuurlijke interesse en enthousiasme die ik bij mijn medestudenten wel zag. Tijdens het tweede jaar van de masterstudie zag ik de HBO opleiding tot Natuurvoedingsadviseur van Sonnevelt Opleidingen op internet voorbij komen. Dit zaadje nestelde zich in mijn geheugen en begon te groeien. Ik heb toen vrij snel de stap gezet om ook aan deze opleiding te beginnen. Vanuit mijn natuurlijke interesse wist ik door de loop van de jaren al veel over koken en eten, maar ik miste de verdieping waardoor ik voor mijn gevoel onvoldoende wist over gezonde keuzes en waar producten vandaan komen. Ik vond de opleiding geweldig!  Het was zo verrijkend om eindelijk die verdieping te krijgen. Met name de visie om voeding vanuit haar geheel te benaderen en de waarde van aandacht op elk niveau van de voedselketen zijn elementen uit de natuurvoeding die veel indruk op mij hebben gemaakt. In de zomer van 2017 heb ik beide opleidingen succesvol afgerond.

Mijn hart ligt bij lekker volwaardig eten en drinken, waardoor ik de keuze gemaakt heb om dit pad te gaan volgen. Ik kijk uit je te ontmoeten, te adviseren en te begeleiden, maar zeker ook te enthousiasmeren voor en inspireren over natuurvoeding.

Sinds een jaar eet ik graag veganistisch (volledig plantaardig). Desalniettemin accepteer en respecteer ik iedereen in zijn of haar eigen voedingskeuzes en kan ik je zeker helpen bij je vragen en keuzes waarbij ik mijn eigen keuzes niet laat meewegen tijdens de begeleiding.

Sofie1

Met Voeding van Nature wil ik graag mensen bewust laten worden over hoe ze hun lichaam voeden in plaats van vullen; over voedingskeuzes voor milieu, dieren en planten; en hoe belangrijk het is om tijd vrij te maken om (samen) eten te bereiden en (samen) te eten.