Veel gestelde vragen

Vergoed de zorgverzekeraar de consulten?
Nee, het wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Dit komt omdat ik geen diëtist ben en ook niet onder alternatieve zorg val.

Kan ik bij u terecht met lichamelijke of psychische klachten?
Als je lichamelijke of psychische klachten ervaart, dan adviseer ik je eerst naar de huisarts te gaan. Ik ben geen arts of therapeut en kan je daarom niet diagnosticeren of behandelen. Echter, als je weet wat je aandoening of ziekte is, dan kan ik wel aanvullend voedingsadvies geven. Bijvoorbeeld, wanneer coeliakie (gluten intolerantie) wordt geconstateerd en je weet niet wat je wel of niet mag eten en drinken. Hierin kan ik dan uitsluitend voedingsadvies geven.

Is natuurvoeding is een dieet?
Eigenlijk is elk voedingspatroon een dieet, dus ook wat je nu eet. In de volksmond is een dieet een voedingspatroon die je een tijdje volgt om bijvoorbeeld af te vallen of om aan te sterken. In vele diëten mag je dan iets niet eten, terwijl in de natuurvoeding je van alle voedingsgroepen mag eten. Natuurvoeding is een voedingspatroon voor het leven, omdat het je voedt. De veranderingen door te kiezen voor natuurvoeding kan wel als gevolg hebben dat je zich beter voelt of dat je wellicht afvalt.

Kan ik natuurvoeding gewoon in de supermarkt kopen?
Ja, natuurvoeding kunt u in elke supermarkt kopen. Het gaat om producten die zoveel mogelijk onbewerkt en ongeraffineerd zijn. Dit betekent dat er zo min mogelijk mee geknutseld is, zoals het verwijderen van bepaalde stoffen of juist toevoegen. Onbewerkte producten zijn bijvoorbeeld groente, fruit en volle melk. Bewerkte producten zijn bijvoorbeeld chocolademelk, koekjes en borrelnootjes.

Moet ik anders koken om natuurvoeding te eten?
Natuurvoeding gaat ook om het bereiden van lekkere en volwaardige maaltijden. In de natuurvoeding wordt in principe geen gebruik gemaakt van pakjes en zakjes die smaak geven aan de gerechten, maar kruidt men het zelf. Dit is wel een andere manier van koken dan je misschien gewend bent. Het is een verandering die langzaam tot stand zal komen waardoor je op een gegeven moment het zelf onder de knie zal krijgen en daar veel plezier van zal hebben. Ik help je graag tijdens deze verandering.